HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Do větší mísy nasypte celozrnnou mouku.

2

Máslo rozpusťte, nalijte do menší misky, přidejte mléko, vejce, sůl a pepř a vyšlehejte. Tuto směs nalijte do mísy k celozrnné mouce.

3

Vypracujte těsto, zabalte jej do fólie a nechejte cca 30 minut odležet v ledničce.

4

Mezitím si uvařte brokolici: Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte brokolici, plamen snižte na střední stupeň a uvařte ji doměkka (cca 10–15 minut).

5

Troubu předehřejte na 180 °C.

6

Připravte si kulatou formu (∅ 25 cm) a vymažte ji zbylým přepuštěným máslem nebo vyložte pečicím papírem.

7

Vychlazené těsto z ledničky propracujte a vyválejte z něj plát. Ten pomocí válečku přemístěte do připravené formy. Těsto natlačte do okrajů formy a dno propíchejte vidličkou.

8

Těsto je vhodné zatížit třeba fazolemi nebo cizrnou v suchém stavu: Na vyválené těsto do formy položte pečicí papír a fazole vysypejte na něj.

9

Dejte do trouby a pečte 12–14 minut při 170–180 °C. Poté z trouby vyjměte a odstraňte pečicí papír s fazolemi.

10

Těsto poklaďte uvařenou brokolicí.

11

V misce vyšlehejte smetanu s vejci. Poté k nim přimíchejte cottage, parmazán, sušená rajčata, sůl a pepř a touto směsí brokolici zalijte.

12

Quiche vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 25–30 minut.

13

Hotový quiche nakrájejte na 8 dílů a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Silvie Přikrylová Sklenářová
02. února 2021

Těsto je výborné, dělala jsem podruhé, tentokrát do náplně jen 2 vejce, místo cottage nastrouhanou mozarellu a místo kokosového mléka smetanu :-) a taky chutné. Peču vše naráz - na syrové těsto dám rovnou náplň a krásně se to upeče.

hodnocení_1202834
Kamila Mišterová
01. února 2021

Dělala jsem poprvé přesně podle receptu a povedl se. Je opravdu moc dobrý. Určitě jsem nedělala naposled.

hodnocení_1178177
Tea Černá
15. května 2020

Quiche u nás doma milujeme, a brokolicový obzvlášť. Neměla jsem zrovna doma pevný tuk (máslo), použila jsem olej, ale z těsta se během odpočinku v lednici část uvolnila a pak bylo příliš suché. Do náplně jsem přidala kukuřici a chuťově to bylo moc dobré, až na tu suchost těsta.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních