
Třešňová bublanina
20 min
45 min
Snadné
16 porcí
Rychle, než je špačci všechny oklovají! Vyzkoušejte náš čistě sezónní recept na třešňovou bublaninu, který voní létem a prázdninami. Vymysleli jsme ho tak, aby v něm nebyl žádný přidaný cukr, jen med, a pšeničnou mouku jsme nahradili špaldovou. A ani ne za hodinku můžete podávat.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 126 Kcal
- 5 g bílkovin
- 9 g tuků
- 41 g sacharidů
Suroviny
16 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180°C.
2
V míse vyšlehejte mléko, vejce, olej a med.
3
Přidejte celozrnnou mouku, prášek do pečiva a zamíchejte.
4
Těsto přelijte do pečící formy (35x25 cm) vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem.
5
Navrch naskládejte omyté třešně.
6
Bublaninu dejte do předehřáté trouby a pečte 35-45 minut při 175-185 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bublanina byla příšerná. Vůbec se nepovedla i když jsme ji utelali podruhé ale jinak. Recept nedoporučuji
Doporučuji dát méně mouky, jinak byla dobrá.
koláč dobrý, jednoduchý, jen ho vždy poliji na talíři čekankovým sirupem, protože není vůbec sladký. Lze použít různé ovoce (třešně, vyšně, maliny, ostružiny, rybíz..).