Třešně
Třešně pocházejí z Asie. Stačí jich velmi málo, abychom se cítili zcela nasyceni, proto pokud si držíte linii, doporučujeme jíst třešně čerstvé, nejlépe utržené přímo ze stromu. Naše tělo nezatíží nadbytečnými kaloriemi. Jsou ale hodnotným zdrojem jódu, hořčíku, draslíku, zinku, vitamínů C, E, B, (B1, B2, B3, B6 ), P a betakarotenu. Třešně jsou zdravé především proto, že podporují trávicí trakt, a jsou tak vhodné při léčbě zácpy. Dále čistí střeva a zlepšují peristaltiku střev. Jsou ceněným antioxidantem. Základní úprava: Omyjte je a zbavte šťopky. Snadno je rozpůlíte v místě rýhy, poté vydlábnete pecku. Třešně zpracujte v koláčích, zavařeninách, džemech či v omáčce k masu. Pozor, nikdy je nezapíjejte vodou!