
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.
Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.
Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto.
Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo.
První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.
Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
když jsem ho pekla, byla jsem ráda, se je do malého pekáčku. Protože všechny moje fitverze skončí tak, že je jím sama. Ale tohle zmizelo rychlostí blesku, že jsem ho po vychladnutí skoro nestihla vyfotit. Rodina dvou dospělých a 3 dětí.
skvělý recept, moc chutný koláč a lehký, jen jsem do tvarohu přidala citronovou kůru a ze 2 bílků sníh, pekla jsem v remosce 35 min
Lahodné.
Automaticky přeloženo z Maďarštiny