

Strouhaný koláč
20 min
25 min
Snadné
10 porcí

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 60 %
Strana 24Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 213 Kcal
- 8 g bílkovin
- 12 g tuků
- 22 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 180 g bílé špaldové mouky hladké
- 40 g medu
- 50 ml polotučného mléka
- 2× vaječný žloutek
- 2 lžíce holandského kakaa
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si pekáč o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte jej pečicím papírem.
Ve větší misce smíchejte mouku, med, mléko, 2 žloutky, kakao a kokosový olej a vytvořte pevné, nelepivé těsto (nejlépe pomocí rukou). Vzniklé těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a vložte na 10 minut do mrazáku.
Mezitím si do větší misky dejte tvaroh, 2 žloutky, med a vanilkový extrakt a vše důkladně promíchejte. Náplň odložte stranou na pracovní plochu a počkejte, až ztuhne těsto.
Po uplynutí uvedeného času těsto vyndejte z mrazáku, rozdělte jej na poloviny a nachystejte si pekáč a struhadlo.
První polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na dno pekáče a poté těsto lehce přitlačte dlaní, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu poté rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
Takto připravený koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.
Upečený koláč skladujte v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
když jsem ho pekla, byla jsem ráda, se je do malého pekáčku. Protože všechny moje fitverze skončí tak, že je jím sama. Ale tohle zmizelo rychlostí blesku, že jsem ho po vychladnutí skoro nestihla vyfotit. Rodina dvou dospělých a 3 dětí.
skvělý recept, moc chutný koláč a lehký, jen jsem do tvarohu přidala citronovou kůru a ze 2 bílků sníh, pekla jsem v remosce 35 min
Lahodné.
Automaticky přeloženo