HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 24Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 213 kcal
  • 8 g bílkovin
  • 12 g tuků
  • 22 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

10 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Ve větší misce smíchejte špaldovou mouku, 40 g medu, mléko, 2 žloutky, holandské kakao a kokosový olej a vypracujte pevné, nelepivé těsto (nejlépe rukama).

2

Těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a dejte do mrazáku alespoň na 40 minut, dokud neztuhne.

3

Ke konci doby mražení si ve větší misce důkladně smíchejte všechny ingredience na náplň, dejte předehřívat troubu na 190–195 °C a vyložte si pečicím papírem pekáč (30 cm × 20 cm).

4

Vychlazené těsto vyndejte z mrazáku a rozdělte ho na dvě poloviny. Poté si nachystejte struhadlo a vyložený pekáč. První polovinu těsta nahrubo nastrouhejte na dno pekáče a nastrouhané těsto lehce stlačte dlaní tak, aby bylo rovnoměrně rozprostřené po celém dně pekáče. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu pak rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.

5

Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.

6

Upečený koláč doporučujeme nechat alespoň 30 minut chladnout a až poté ho nakrájet na požadované porce. Skladujte ho v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.

TIP
Namísto vanilkového extraktu můžete použít například vanilkový protein. Můžete si také připravit a zamrazit větší množství těsta najednou a ušetřit si tak čas při dalším pečení.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Leona Svobodová
05. května 2024

Můj oblíbený, dělám často.

Veronika GH
27. ledna 2024

Naprosto výborný. jednou jsem zkusila a od té doby ho peču celkem často. 🤤

Šárka Huďová
23. února 2023

když jsem ho pekla, byla jsem ráda, se je do malého pekáčku. Protože všechny moje fitverze skončí tak, že je jím sama. Ale tohle zmizelo rychlostí blesku, že jsem ho po vychladnutí skoro nestihla vyfotit. Rodina dvou dospělých a 3 dětí.

hodnocení_1209670
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních