Strouhaný koláč
- 60 min
- 25 min
- Snadné
- 10 porcí
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 24Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 213 kcal
- 8 g bílkovin
- 12 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
- 180 g bílé špaldové mouky hladké
- 40 g medu
- 50 ml polotučného mléka
- 2× vaječný žloutek
- 2 lžíce holandského kakaa
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
Štítky
Postup přípravy
Ve větší misce smíchejte špaldovou mouku, 40 g medu, mléko, 2 žloutky, holandské kakao a kokosový olej a vypracujte pevné, nelepivé těsto (nejlépe rukama).
Těsto vytvarujte do kuličky, obalte potravinovou fólií a dejte do mrazáku alespoň na 40 minut, dokud neztuhne.
Ke konci doby mražení si ve větší misce důkladně smíchejte všechny ingredience na náplň, dejte předehřívat troubu na 190–195 °C a vyložte si pečicím papírem pekáč (30 cm × 20 cm).
Vychlazené těsto vyndejte z mrazáku a rozdělte ho na dvě poloviny. Poté si nachystejte struhadlo a vyložený pekáč. První polovinu těsta nahrubo nastrouhejte na dno pekáče a nastrouhané těsto lehce stlačte dlaní tak, aby bylo rovnoměrně rozprostřené po celém dně pekáče. Následně na něj naneste tvarohovou náplň a na tu pak rovnoměrně nahrubo nastrouhejte druhou polovinu těsta.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 22–25 minut na 190–195 °C.
Upečený koláč doporučujeme nechat alespoň 30 minut chladnout a až poté ho nakrájet na požadované porce. Skladujte ho v lednici, kde vám vydrží 3–4 dny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Můj oblíbený, dělám často.
Naprosto výborný. jednou jsem zkusila a od té doby ho peču celkem často. 🤤
když jsem ho pekla, byla jsem ráda, se je do malého pekáčku. Protože všechny moje fitverze skončí tak, že je jím sama. Ale tohle zmizelo rychlostí blesku, že jsem ho po vychladnutí skoro nestihla vyfotit. Rodina dvou dospělých a 3 dětí.