
Riccotový koláč s banánem a pohankovou moukou
30 min
50 min
Střední
16 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 154 Kcal
- 6 g bílkovin
- 6 g tuků
- 19 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C.
Jeden banán rozmixujte s ricottou, žloutky, medem a mlékem.
Směs přelijte do mísy a přidejte k ní mouku, prášek do pečiva a vše zamíchejte.
Čokoládu rozpusťte v troubě nebo nad vodní lázní a přímíchejte do těsta.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně špachtlí zapracujte také zamíchejte do těsta.
Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy (20x30 cm). Zbylý banán nakrájejte podélně na proužky, nebo kolečka a rozprostřete je rovnoměrně navrch těsta.
Koláč dejte péct na 45-50 minut při 165-175 °C.
Hotový koláč nechte vychladnout a nakrájejte na 16 stejných dílků.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dokonale...jen jsem pridala malinko vic medu a nedavala druhy banan
Buchta málo sladká, hodně moučná...budu muset něčím namazat
Chutově buchta není dobrá. Je to zvláštní, dělala jsem již několik dezertů podle této aplikace a kuchařek a žádný sladký recept nám nijak zvlášť nechutnal. Už podle této aplikace a kuchařek vařit nebudu. Tohle byl poslední pokus.