HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 154 Kcal
  • 6 g bílkovin
  • 6 g tuků
  • 19 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

16 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Jeden banán rozmixujte s ricottou, žloutky, medem a mlékem.

3

Směs přelijte do mísy a přidejte k ní mouku, prášek do pečiva a vše zamíchejte.

4

Čokoládu rozpusťte v troubě nebo nad vodní lázní a přímíchejte do těsta.

5

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně špachtlí zapracujte také zamíchejte do těsta.

6

Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy (20x30 cm). Zbylý banán nakrájejte podélně na proužky, nebo kolečka a rozprostřete je rovnoměrně navrch těsta.

7

Koláč dejte péct na 45-50 minut při 165-175 °C.

8

Hotový koláč nechte vychladnout a nakrájejte na 16 stejných dílků.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Klára .
26. září 2020

Chutově buchta není dobrá. Je to zvláštní, dělala jsem již několik dezertů podle této aplikace a kuchařek a žádný sladký recept nám nijak zvlášť nechutnal. Už podle této aplikace a kuchařek vařit nebudu. Tohle byl poslední pokus.

4.kate
22. března 2020

Vyborny

ZuzSm
15. ledna 2020

Dělala jsem pouze z jednoho banánu. Těsto hodně husté, na můj vkus méně sladké, nicméně s Tahini navrch (nebo např. arašídovým máslem) vynikající.

hodnocení_1152467
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních