Pudinkový koláč
- 80 min
- 45 min
- Střední
- 9 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 200 kcal
- 8 g bílkovin
- 6 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
- 100 g celých ovesných vloček
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2× vaječný žloutek
- 2× vaječný bílek
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosového oleje v tekutém stavu
- 30 g čokoládového proteinu
- 400 ml vody
- 250 ml polotučného mléka
- 2× balení vanilkového pudinku v prášku (2× 37 g)
- 6 lžic tekuté stévie
- 200 g libovolného čerstvého lesního ovoce (borůvky, jahody, ostružiny apod.)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si menší pekáček (20 cm × 20 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
Nachystejte si větší mísu. V mixéru rozmixujte vločky na mouku, dejte je do mísy, přidejte k nim špaldovou mouku, žloutky, kakao, prášek do pečiva, kokosový olej, protein a 150 ml vody a veškeré ingredience smíchejte v těsto.
Ve vyšší nádobě si vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten následně jemně vmíchejte do těsta.
Vzniklé těsto nalijte do připraveného pekáčku a pečte 10–15 minut na 170–180 °C.
Mezitím uvařte pudink: Do středního hrnce dejte 250 ml vody a přiveďte téměř k bodu varu. V hlubší nádobě smíchejte mléko s pudinky a poté směs nalijte do hrnce s vodou. Za stálého míchání nechte pudink zhoustnout (cca 2 minuty na mírném plameni) a podle chuti dochuťte stévií (4–6 lžic).
Pudink rozprostřete na upečený korpus, navrch pudinku dejte ovoce a pečte dalších 25–30 minut na 170–180 °C.
Hotový koláč před podáváním nechte vychladnout alespoň hodinu a krájejte jej až zcela vychladlý.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Pochvaleno bylo to moc dobré.
Na to že mám problém nejíst sladké je to moc dobré :)
Strasne dobry kolac! Urcite udelam znovu. Pridala jsem do nej jeste 2 lzicky trtinoveho cukru a misto vody dala mleko. Je krasne vlacny a testo je mekke. Doporucuji vsem co maji jen tak chut na sladke.