

Pudink s lesním ovocem
10 min
15 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 297 Kcal
- 10,5 g bílkovin
- 10,8 g tuků
- 37,8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Z mléka odlijte 150 ml do misky a přimíchejte k němu žloutky, vanilkový extrakt, med a škrob.
Směs v misce pečlivě promíchejte, aby se netvořily hrudky.
Zbytek mléka nalijte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
Poté vlijte do vroucího mléka obsah misky a míchejte do zhoustnutí.
Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte na ní kokosový olej, přidejte ovesné vločky a restujte na mírném plameni cca 5 minut, dokud vločky nebudou zlatavé. Nakonec do vloček vmíchejte skořici.
Připravte si 4 skleničky a navrstvěte do nich pudink, ovesné vločky a umyté lesní ovoce. Pokud nechcete pudink konzumovat hned, posypejte ho vločkami až těsně před podáváním.
Hotový pudink můžete skladovat max. 3 dny v lednici.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Je to vynikající. Mám mražené třešně a jahody. Na přípravu pudinku je potřeba dát 2 vrchovaté polévkové lžíce škrobu.
Automaticky přeloženo
Výborné, skvělá svačinka!