Pudink s lesním ovocem
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 297 kcal
- 10,5 g bílkovin
- 10,8 g tuků
- 37,8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Z mléka odlijte 150 ml do misky a přimíchejte k němu žloutky, vanilkový extrakt, med a škrob.
Směs v misce pečlivě promíchejte, aby se netvořily hrudky.
Zbytek mléka nalijte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
Poté vlijte do vroucího mléka obsah misky a míchejte do zhoustnutí.
Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte na ní kokosový olej, přidejte ovesné vločky a restujte na mírném plameni cca 5 minut, dokud vločky nebudou zlatavé. Nakonec do vloček vmíchejte skořici.
Připravte si 4 skleničky a navrstvěte do nich pudink, ovesné vločky a umyté lesní ovoce. Pokud nechcete pudink konzumovat hned, posypejte ho vločkami až těsně před podáváním.
Hotový pudink můžete skladovat max. 3 dny v lednici.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný, sice mi trochu zřídnul ale chce to příště zřejmě dyl povařit. Synovi také chutnal 🙃
.