![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.
Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte chladnout a mezitím připravte krém.
Polovinu mléka (200 ml) nalijte do většího hrnce a přiveďte k varu na středním plameni. Zbylých 200 ml nalijte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu, med a kukuřičný škrob a promíchejte dohladka. Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, přilijte jej do nádoby ke zbytku mléka, promíchejte a poté celý obsah nalijte zpátky do hrnce a vařte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne (1–2 minuty). Poté směs nalijte do misky a dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
Následně vložte ricottu a vychladlou směs do hlubší nádoby a pomocí ručního šlehače vše rozmixujte v hladký krém.
Na vychladlý korpus naneste nejprve marmeládu a poté připravený krém až k okrajům. Nakonec pevně zarolujte a takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
Vychlazenou roládu nakrájejte a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná roláda, ale moc krému. Určitě jsem nedělala naposled.
výborné 😍😋
Chuťově dobré, ale krému bylo zbytečně moc a vůbec neztuhl. Takže místo rolády byl spíš dezert do mističky.