Piškotová roláda
- 200 min
- 12 min
- Střední
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 195 kcal
- 8 g bílkovin
- 8 g tuků
- 21 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.
Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte chladnout a mezitím připravte krém.
Polovinu mléka (200 ml) nalijte do většího hrnce a přiveďte k varu na středním plameni. Zbylých 200 ml nalijte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu, med a kukuřičný škrob a promíchejte dohladka. Jakmile se mléko v hrnci začne vařit, přilijte jej do nádoby ke zbytku mléka, promíchejte a poté celý obsah nalijte zpátky do hrnce a vařte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne (1–2 minuty). Poté směs nalijte do misky a dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
Následně vložte ricottu a vychladlou směs do hlubší nádoby a pomocí ručního šlehače vše rozmixujte v hladký krém.
Na vychladlý korpus naneste nejprve marmeládu a poté připravený krém až k okrajům. Nakonec pevně zarolujte a takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
Vychlazenou roládu nakrájejte a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná roláda, ale moc krému. Určitě jsem nedělala naposled.
výborné 😍😋
Chuťově dobré, ale krému bylo zbytečně moc a vůbec neztuhl. Takže místo rolády byl spíš dezert do mističky.