HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Ve větší míse smíchejte nahrubo nastrouhaná jablka s najemno nastrouhanou mrkví, olejem, medem a mlékem.

3

Do mísy prosejte špaldovou mouku, mleté ořechy a kypřicí prášek do pečiva.

4

Vše důkladně promíchejte a ze směsi vypracujte těsto.

5

Formu na bábovku důkladně vymažte máslem a vysypte moukou.

6

Připravené těsto nalijte do formy, povrch rovnoměrně uhlaďte lžící nebo špachtlí a formu s těstem vložte do předehřáté trouby.

7

Bábovku pečte 50–55 minut při 170–180 °C.

8

Před vyndáním zkontrolujte propečenost bábovky špejlí. Tu zapíchněte do nejvyššího bodu bábovky a vytáhněte ji. Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, je bábovka hotová. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte bábovku zpět do trouby na dalších pár minut a poté postup opakujte.

9

Po upečení bábovku ihned vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

10

Vychladlou bábovku nakrájejte na 16 kousků a podávejte.

TIP
Na mrkvovou bábovku se skvěle hodí poleva, kterou vytvoříte smícháním 200 g smetanového sýru, 100 ml polotučného mléka a 4 lžic medu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kocourková
17. září 2021

supr

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních