Malinovorybízová bublanina z ječné mouky
- 20 min
- 35 min
- Snadné
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 206 kcal
- 3,3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 27,8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Mouku prosejte přes síto do mísy. Promíchejte s kypřicím práškem a citronovou kůrou.
Vejce s cukrem vyšlehejte do hladké pěny. Postupně zašlehejte také olej a mléko.
Do tekuté směsi přidejte mouku s kypřicím práškem a kůrou. Už nešlehejte, vše promíchejte vařečkou.
Připravte si formu o rozměrech 20 cm × 20 cm × 5 cm, vymažte ji olejem a těsto do ní nalijte. Posypejte ovocem a vložte do trouby.
Pečte 30–35 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou bublaninu nechte vychladnout, až pak krájejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
🙂
Automaticky přeloženo
Moc dobrá.Dala jsem borůvky a ostružiny.
Výborná bublanina. Místo malin jsem použila švestky a meruňky a nemá to chybu. Určitě budu dělat znovu.