Koláč z jáhel
- 30 min
- 30 min
- Snadné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 353 kcal
- 12 g bílkovin
- 14 g tuků
- 44 g sacharidů
Suroviny
- 250 g jáhel v suchém stavu
- 300 ml mandlového mléka (můžete nahradit jiným rostlinným nebo polotučným kravským)
- 2 lžičky sypké stévie
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3× střední zralý banán (rozmačkat)
- 4× vejce velikosti M
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 20 g kokosového oleje v tekutém stavu
Štítky
Postup přípravy
Jáhly dejte do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte 10 minut odstát. Poté je sceďte.
Mezitím si v hrnci rozehřejte mandlové mléko, přidejte stévii, perníkové koření a vanilkový extrakt.
Poté přisypte jáhly a vařte cca 15 minut na mírném až středním plameni.
Mezitím troubu předehřejte na 190 °C, připravte si formu (⌀ cca 25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Jáhlovou směs nechte vychladnout a poté do ní zapracujte rozmačkané banány, vejce, ořechy a kokosový olej.
Hotovou směs přemístěte do připravené formy a pečte 10–15 minut při 180–190 °C.
Po upečení nechte vychladnout a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající 🤩 akorát jsem pekla trošičku déle protože se mi to zdálo mokré. Chutově vynikající 😍
Automaticky přeloženo
Výborný👍
prokladala jsem navíc slivama a super, ale chce to péct o něco déle