

Koláč s datlemi a pekanovými ořechy
80 min
41 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 457 Kcal
- 7 g bílkovin
- 26 g tuků
- 49 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Přibližně 20 minut předem si vezměte misku, dejte do ní sušené datle, zalijte je dostatečným množstvím horké vody a nechte je namočené asi 20 minut.
Troubu dejte předehřívat na 160 °C, připravte si koláčovou formu o průměru cca 20 cm a vyložte ji pečicím papírem.
Namočené datle slijte, dejte do mixéru, rozmixujte a poté k nim přidejte prášek do pečiva.
Nachystejte si kuchyňský robot, vložte do něj máslo a med a ušlehejte je. Poté do směsi postupně rozšlehejte jedno vejce po druhém.
Vezměte si větší mísu, dejte do ní rozmixované datle a ušlehané máslo s medem a vejci, míchejte a postupně přisypávejte špaldovou mouku a mleté pekanové ořechy. Vše pečlivě promíchejte a vzniklé těsto přemístěte do nachystané formy.
Takto připravenou formu dejte do předehřáté trouby a pečte 24–26 minut při 160–165 °C. Poté koláč z trouby vyndejte, vrch posypte celými pekanovými ořechy a pečte dalších 10–15 minut.
Upečený koláč nechte chladnout asi 45 minut na mřížce, poté ho nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vypadal slibně i těsto chutnalo fajn. Pekla jsem ho 45 minut na 160 a když stále nebyl tak jsem zvýšila na 175 a pekla dalších 15 minut a tohle je výsledek. Tycka vysla cista. I tak stále surovy uvnitř. Škoda
Automaticky přeloženo
👍🏽
Tak takovou luxusní záležitost jsem opravdu nečekala.Je vláčná jemná.Dala jsem pohankovou m.a je opravdu výtečná.