HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Strana 207Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 253 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 28 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.

2

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.

3

Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Před servírováním můžete bábovku posypat moučkovým třtinovým cukrem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Divočina
11. listopadu 2022

Chutnala dobře, ale příště o dost více medu.

EmaMZ
17. října 2022

Samotná bábovka byla docela hutná a suchá, podávala jsem proto se zakysanou smetanou, nasekanými lískovými oříšky a javorovým sirupem. Chuťově byla supr, na mě možná málo sladká

DitaV
30. září 2022

Bábovku také příště určitě trochu více prisladim. Jinak mě i synovi chutnala. A těsto Teda určitě nebylo řídké, spíše hutnejsi, ale bábovka po upečení je krásně vláčná.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních