HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Strana 207Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 253 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 28 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.

2

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.

3

Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Před servírováním můžete bábovku posypat moučkovým třtinovým cukrem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Breuer
20. listopadu 2023

Hnusna

PGali
09. září 2023

Trosku hutna, není nadýchaná jako klasická babovka. Ale moc dobre. Možná klidně přidat medu. Zasytí. Dávala jsem si na snídani 2 kousky s trochou kefíru a do oběda jsem nemela hlad. Skvěle 🥮☕️

zapletalova.anet
07. dubna 2023

Bylo to vinikající 😍😍😍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních