Kefírová bábovka s kakaem
50 min
43 min
Snadné
10 porcí


Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Strana 207Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 253 Kcal
- 8 g bílkovin
- 11 g tuků
- 28 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.
Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.
Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Neuškodí přidat lehce na sladidle ale jinak moc dobrá! 🙂🙏
Super. Je moc dobrá.
přidala jsem vlašské ořechy a luxus!