Kefírová bábovka s kakaem
- 50 min
- 43 min
- Snadné
- 10 porcí
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %
Strana 207Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 253 kcal
- 8 g bílkovin
- 11 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 22 cm) a vymažte ji máslem.
Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a vše společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte kefír, prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt, prášek do pečiva a kakao a vypracujte řidší těsto. To následně nalijte do připravené formy a bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.
Po upečení bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bábovka je perfektně vláčná a sladká tak akorát. Přidala jsem skořici a vynechala vanilkový extrakt, za mě top
Že je méně sladká mi nevadí, ale těsto je hutné a po upečení bylo stále “mokré” a to jsem to pekla hodinu. Možná by bylo lepší dát bílek zvlášť na sníh a zakomponovat do těsta, pro jeho lehkost, na závěr.
Super vlacna, pridala jsem ze zvyku dve lzice kakaoveho proteinu a dosladit neni vubec treba 👌🏻