Jogurtová zmrzlina se sladkou pečenou řepou a křupavou kakaovou drobenkou
- 0 min
- 0 min
- Náročné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 328 kcal
- 10 g bílkovin
- 15 g tuků
- 36 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Smíchejte skyr, med, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu. Směs přendejte do plastové misky a dejte do mrazáku.
Každou hodinu promíchejte zmrzlinu lžící, aby se netvořily velké krystalky ledu.
Zmrzlina by měla být připravená k podávání po cca 5-6 hodinách.
Řepu nakrájejte na kostičky 1 x 1 cm a smíchejte v misce s jablečným octem a medem.
Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, dejte do trouby a pečte 1 hodinu a 30 minut při 150 °C.
Zbývá už jen připravit kakaové kousky. V misce smíchejte máslo o pokojové teplotě, med a holandské kakao.
Těsto vyválejte mezi dvěma archy pečícího papíru. Odstraňte vrchní papír a dejte péct na 10-15 minut do předehřáté trouby na 160 °C.
Servírování: Vezměte hluboký talíř a do jeho středu dejte pečenou řepu. Namočenou lžící vytvořte ze zmrzliny kopeček a položte ho na řepu. Kakaové kousky nalámejte na drobečky a zmrzlinu jimi posypte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními