HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 161 kcal
  • 5 g bílkovin
  • 6 g tuků
  • 20 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

12 porcí

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na pečení (20 cm × 20 cm) si vyložte pečicím papírem.

2

Do větší mísy dejte špaldovou hladkou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a pomerančovou kůru. Zamíchejte a přidejte bílý jogurt.

3

Ve vyšší nádobě vyšlehejte 2 vejce se třtinovým cukrem. Jakmile jsou vyšlehané, za stálého šlehání začněte postupně přilévat řepkový olej. Vyšlehaná vejce přidejte do mísy s moukou a dalšími suchými ingrediencemi, přidejte 100 ml čerstvé pomerančové šťávy a směs vymíchejte v hladké těsto.

4

Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 170–180 °C cca 30 minut.

5

Po upečení jogurtovou buchtu nakrájejte na 12 porcí a podávejte.

TIP
Buchtu před podáváním potřete trochou marmelády a jogurtu, posypte čerstvými borůvkami a pocukrujte třtinovým cukrem moučka.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mísa Pučelíková
03. září 2022

Buchta je výborná. Místo vloček jsem dala kokos.

Michaela Froněk Svatošová
09. června 2022

Chuť buchty byla dobrá, ale těsto bylo hodně husté, musela jsem přidat mléko.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních