![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na pečení (20 cm × 20 cm) si vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy dejte špaldovou hladkou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a pomerančovou kůru. Zamíchejte a přidejte bílý jogurt.
Ve vyšší nádobě vyšlehejte 2 vejce se třtinovým cukrem. Jakmile jsou vyšlehané, za stálého šlehání začněte postupně přilévat řepkový olej. Vyšlehaná vejce přidejte do mísy s moukou a dalšími suchými ingrediencemi, přidejte 100 ml čerstvé pomerančové šťávy a směs vymíchejte v hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 170–180 °C cca 30 minut.
Po upečení jogurtovou buchtu nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Buchta je výborná. Místo vloček jsem dala kokos.
Chuť buchty byla dobrá, ale těsto bylo hodně husté, musela jsem přidat mléko.