Jogurtová buchta
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 161 kcal
- 5 g bílkovin
- 6 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 100 g ovesných vloček jemných
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- kůra z 1 velkého bio pomeranče (nastrouhat najemno)
- 200 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 2× vejce velikosti M
- 50 g třtinového cukru krystal
- 50 ml řepkového oleje
- 100 ml čerstvé pomerančové šťávy s dužinou (cca 1 velký pomeranč)
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na pečení (20 cm × 20 cm) si vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy dejte špaldovou hladkou mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a pomerančovou kůru. Zamíchejte a přidejte bílý jogurt.
Ve vyšší nádobě vyšlehejte 2 vejce se třtinovým cukrem. Jakmile jsou vyšlehané, za stálého šlehání začněte postupně přilévat řepkový olej. Vyšlehaná vejce přidejte do mísy s moukou a dalšími suchými ingrediencemi, přidejte 100 ml čerstvé pomerančové šťávy a směs vymíchejte v hladké těsto.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte při 170–180 °C cca 30 minut.
Po upečení jogurtovou buchtu nakrájejte na 12 porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Buchta je výborná. Místo vloček jsem dala kokos.
Chuť buchty byla dobrá, ale těsto bylo hodně husté, musela jsem přidat mléko.