Jahodová bublanina
- 50 min
- 40 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 286 kcal
- 9 g bílkovin
- 8 g tuků
- 32 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 × 40) cm vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte rozpuštěné máslo a med a vše důkladně promíchejte.
Poté přidejte špaldovou mouku, mléko, zakysanou smetanu, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, prášek do pečiva a vanilkový extrakt a ze směsi vypracujte řidší těsto.
Vzniklé těsto rovnoměrně rozprostřete na plech. Na vrch těsta přidejte poloviny jahod a lehce je do těsta vmáčkněte.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180–185 °C a pečte 35–40 minut.
Po upečení nechte bublaninu ještě 40 minut vychladnout.
Vychladlou bublaninu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborná.
Výborné těsto na zdravou bublaninu :)