
Jablečný koláč
15 min
50 min
Snadné
12 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 148 Kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Na krustu si v míse promícháme ovesné vločky, vejce, rýžové mléko a sodu.
Těsto rovnoměrně rozvrstvíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
Dáme péct na 15 minut při 180 °C.
Mezitím si vyšleháme tvaroh s medem a vanilkovým extraktem.
Tvarohovou směs poté navrstvíme na upečený korpus, posypeme nastrouhanými jablky a dáme zpět do trouby.
Pečeme dalších 35 minut.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vlockovy korpus asi neni pro me uplne ta nejlepsi varianta...
Výborný, snížila jsem množství vloček na polovinu, i tak byl dost vysoký. Příště dám víc tvarohu a ořechy zamíchám do jablek.
Koláč skvělý, jen jsem místo medu použila cekankovy sirup a navrch jsem si udělala směs semínek a ořechů a posypala tím jablka.