
Energetický komplex

Troubu předehřejte na 180 °C. Nachystejte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Připravte si těsto na krustu: v míse si promíchejte ovesnou mouku, vejce, rýžové mléko a sodu.
Těsto rovnoměrně rozvrstvěte do koláčové formy a pečte 15 minut při 180 °C.
Mezitím si vyšlehejte tvaroh s medem a vanilkovým extraktem.
Tvarohovou směs poté navrstvěte na upečený korpus a posypte ji nastrouhanými jablky.
Koláč dejte zpět do trouby a pečte dalších 35 minut při 180 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Korpus byl moc vysoký a špatně ochucený, chutnal jen jako jedlá soda a vajíčka. Tvarohové náplně bylo naopak málo, příště bych do ní přidala i vajíčko, aby měla lepší konzistenci. Buchta se mi nechtěla dopéct, ale já lká už mi to přižahávalo. Nakonec jsem tvaroh s jablky seškrabala, těsto nechala ještě trochu dopéct a pak dala do skleniček s novou várkou tvarohové náplně a více dochutila.
Recept jsem si upravila podle svého a předchozích komentářů. Korpus jsem pekla jen 10 minut, tvarohu jsem dala 500 g a upravila i jeho slazení. Jablka jsem osladila a posypala skořicí. Celek jsem pekla jen 30 minut. Výsledek je moc dobrý vláčný koláč.
Snížit objem korpusu, přidat více tvarohu, klidně jednou tolik. Pak je recept fajn.👌🙂 Při servírování doporučuji pokapat datlovým sirupem.👌