Jablečný koláč
- 15 min
- 50 min
- Snadné
- 12 porcí
Ne nadarmo se říká, že jedno jablko denně platí jako prevence před různými neduhy. Nejčastěji ho vídáme ve štrúdlu anebo v jablečném koláči na vícero způsobů. V tom našem fungují jablka znamenitě s tvarohem a ovesnými vločkami.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 167 kcal
- 7 g bílkovin
- 3 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
12 porcí
Na krustu:
- 250 g ovesné mouky
- 2× vejce
- 160 ml rýžového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 1 lžíce jedlé sody
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Nachystejte si koláčovou formu (⌀ 20–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Připravte si těsto na krustu: v míse si promíchejte ovesnou mouku, vejce, rýžové mléko a sodu.
3
Těsto rovnoměrně rozvrstvěte do koláčové formy a pečte 15 minut při 180 °C.
4
Mezitím si vyšlehejte tvaroh s medem a vanilkovým extraktem.
5
Tvarohovou směs poté navrstvěte na upečený korpus a posypte ji nastrouhanými jablky.
6
Koláč dejte zpět do trouby a pečte dalších 35 minut při 180 °C.
TIP
Jablečný koláč můžete před podáváním ozdobit lískovými ořechy.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Změnila jsem to natolik, že jsem do těsta přidala 80 gramů cukru, navrch opražené vlašské ořechy a na nastrouhané jablko 1 lžičku skořice a čerstvě vymačkanou šťávu z malého citronu. Konečný výsledek byl velmi chutný.
Automaticky přeloženo
super dort, příště spíš udělám o něco míň toho korpusu a klidně se nebát dát dvakrát tolik tvarohu, jinak všem z rodiny chutnal👌🏻
Moc dobrý, sladila jsem cekankovym sirupem a pochutnala si na něm celá rodina