Jablečné muffiny z pečených jablek s drobenkou
- 25 min
- 32 min
- Snadné
- 12 kusů
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 142Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 160 kcal
- 3 g bílkovin
- 10 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- ½ lžičky mleté skořice
- 60 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžíce medu
- 1× vejce
- 160 g ricotty (*)
- sůl
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170–180 °C. Jablka omyjte a nakrájejte na kostičky.
V pánvi rozehřejte 20 g kokosového oleje, přidejte 2 lžíce medu, lžičku skořice a na kostičky nakrájená jablka. Obsah pánve nechte 10–12 minut vařit na mírném plameni a poté odstavte.
Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku s kypřicím práškem do pečiva, skořicí a solí. V jiné misce společně vyšlehejte kokosový olej, med, vejce a ricottu. Obsah obou mís spojte, přimíchejte pečená jablka a vzniklé těsto rovnoměrně rozdělte do 12 formiček na muffiny.
Připravte drobenku smícháním medu s celozrnnou špaldovou moukou a kokosovým olejem. Hotovou drobenku rozdrobte na každý z muffinů.
Připravené muffiny dejte péct do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut při 170–180 °C.
Upečené muffiny nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
*Stejně dobře bude fungovat jogurt řeckého typu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobre, misto ricotty jsem dala recky jogurt a misto drobenky vlasske orechy a muffiny jsou krasne vlacne ❤️
Excelentní!
Automaticky přeloženo
Výborné! Budu dělat pravidelně.