Cuketová buchta
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 115 kcal
- 30 g bílkovin
- 4 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Pečicí formu (cca 30 cm × 27 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190 °C.
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s erythritolem do pěny. Poté přidejte nastrouhanou cuketu, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt a promíchejte.
Nakonec přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a směs důkladně prošlehejte.
Těsto nalijte do připravené formy, povrch uhlaďte stěrkou a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Upečenou cuketovou buchtu nakrájejte na 12 kousků a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Už dlouho jsme chtěli upéct něco z cukety, bohužel tento recept nás moc neoslovil. Celkově to připomínalo slaný koláč, který někdo omylem pocukroval. Sníst se dá, ale znova už zkoušet nebudeme.
Výborná. Dala jsem půl na půl celozrnna mouka a hladká špaldová. Buchta je krásně nadýchaná! Máme doma jen cukr moučku, dala jsem 60g a přijde mi moc sladká.
Prosím kde jste nabrali 30g bílkovin na 1 porci? Bud je tam chyba v nutričních hodnotách, nebo mi tam chyba surovina, která doplnit ty bílkoviny….na celý recept mně v jiné aplikaci vypočítalo jen 54g bílkovin… děkuji
Automaticky přeloženo