Celozrnný trhanec
15 min
15 min
Střední
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 498 Kcal
- 4 g bílkovin
- 9 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bílky oddělíme od žloutků.
Mouky smícháme se solí, žloutky si vyšleháme s mlékem a přimícháme k mouce. Těsto dáme stranou.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta.
Přidáme 50 g rozpuštěného kokosového oleje.
Zbytek kokosového oleje rozehřejeme na pánvi. Vlijeme polovinu těsta, poté počkáme, dokud není spodní strana opečená a pak pomocí dvou vařeček těsto roztrhneme na větší kusy a opečeme i z druhé strany.
Takto postupujeme i s druhou polovinou těsta.
Trhanec podáváme s marmeládou a tvarohem smíchaným s medem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné.
Super recept.