HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 114 Kcal
  • 3 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 17 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

20 porcí

Postup přípravy

1

Nejdřív si připravte kvásek. Ve vlažném mléce rozmíchejte med a rozdrobte do něj droždí. Zamíchejte, přikryjte a dejte na chvíli stranou.

2

Rozinky vysypte do menší misky a zalejte vařící vodou.

3

Ve větší míse smíchejte mouku, ovesné vločky a sůl.

4

Připravený kvásek smíchejte s moučnou směsí, přidejte oba žloutky, citronovou kůru a vypracujte v hladké těsto, nejlépe v robotu. Pokud robot nemáte, budete si muset trochu zaposilovat.

5

Po 5 minutách hnětení přidejte do těsta kokosový olej a namočené rozinky (slité, bez vody). Hněťte dalších 5 minut.

6

Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na hodinu vykynout na teplé místo.

7

Těsto vyklopte z mísy na pomoučený vál a promněte v rukách. Vytvořte bochánek a přemístěte ho na plech vyložený pečícím papírem.

8

Bochánek potřete rozšlehaným bílkem či vajíčkem a posypte plátkovými mandlemi.

9

Pečte 40-45 minut při 165-175 °C. Před vytažením z trouby vyzkoušejte špejlí.

TIP
Před pečením nastřihněte nůžkami střed bochánku do kříže.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Flo Rawczyk
06. dubna 2023

drahá Iano Každý, kdo umí scrollovat, má jasnou výhodu. Nahoře je napsáno velikonoční chléb, pak následuje seznam surovin. Níže reklama a pak přichází recept v 9 krocích, nakonec recenze. Zřejmě, pokud jste to našli, měli jste projít přímo kolem něj. Tenhle recept se mi líbí, dělala jsem ho už dvakrát. Pro větší nadýchanost vmíchejte trochu bílé mouky (30 %).

Automaticky přeloženo z němčiny

Iana
06. dubna 2023

A jaký je recept? Co s těmi ingrediencemi uděláme??!

hodnocení_1427957
jessi61
19. dubna 2022

Nebyl sice tak nadýchaný jako z normální pšeničné mouky (ale to se přece ví), ale chuťově byl daleko, daleko chutnější. Za mě výborný.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních