
Energetický komplex

Nejdřív si připravte kvásek. Ve vlažném mléce rozmíchejte med a rozdrobte do něj droždí. Zamíchejte, přikryjte a dejte na chvíli stranou.
Rozinky vysypte do menší misky a zalejte vařící vodou.
Ve větší míse smíchejte mouku, ovesné vločky a sůl.
Připravený kvásek smíchejte s moučnou směsí, přidejte oba žloutky, citronovou kůru a vypracujte v hladké těsto, nejlépe v robotu. Pokud robot nemáte, budete si muset trochu zaposilovat.
Po 5 minutách hnětení přidejte do těsta kokosový olej a namočené rozinky (slité, bez vody). Hněťte dalších 5 minut.
Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na hodinu vykynout na teplé místo.
Těsto vyklopte z mísy na pomoučený vál a promněte v rukách. Vytvořte bochánek a přemístěte ho na plech vyložený pečícím papírem.
Bochánek potřete rozšlehaným bílkem či vajíčkem a posypte plátkovými mandlemi.
Pečte 40-45 minut při 165-175 °C. Před vytažením z trouby vyzkoušejte špejlí.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nebyl sice tak nadýchaný jako z normální pšeničné mouky (ale to se přece ví), ale chuťově byl daleko, daleko chutnější. Za mě výborný.
Výbornej! Jen příště dám méně kokosového tuku a dám kousek másla. Přišel mi hodně cítit tím tukem. A při hnětení jsem přidala trochu mouky navíc, takže nic neteklo, s těstem se krásně pracovalo. Udělala jsem dva menší 🙂
dobrůtka