

Celozrnný mazanec
80 min
55 min
Náročné
20 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 114 Kcal
- 3 g bílkovin
- 4 g tuků
- 17 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejdřív si připravte kvásek. Ve vlažném mléce rozmíchejte med a rozdrobte do něj droždí. Zamíchejte, přikryjte a dejte na chvíli stranou.
Rozinky vysypte do menší misky a zalejte vařící vodou.
Ve větší míse smíchejte mouku, ovesné vločky a sůl.
Připravený kvásek smíchejte s moučnou směsí, přidejte oba žloutky, citronovou kůru a vypracujte v hladké těsto, nejlépe v robotu. Pokud robot nemáte, budete si muset trochu zaposilovat.
Po 5 minutách hnětení přidejte do těsta kokosový olej a namočené rozinky (slité, bez vody). Hněťte dalších 5 minut.
Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na hodinu vykynout na teplé místo.
Těsto vyklopte z mísy na pomoučený vál a promněte v rukách. Vytvořte bochánek a přemístěte ho na plech vyložený pečícím papírem.
Bochánek potřete rozšlehaným bílkem či vajíčkem a posypte plátkovými mandlemi.
Pečte 40-45 minut při 165-175 °C. Před vytažením z trouby vyzkoušejte špejlí.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
drahá Iano Každý, kdo umí scrollovat, má jasnou výhodu. Nahoře je napsáno velikonoční chléb, pak následuje seznam surovin. Níže reklama a pak přichází recept v 9 krocích, nakonec recenze. Zřejmě, pokud jste to našli, měli jste projít přímo kolem něj. Tenhle recept se mi líbí, dělala jsem ho už dvakrát. Pro větší nadýchanost vmíchejte trochu bílé mouky (30 %).
Automaticky přeloženo
A jaký je recept? Co s těmi ingrediencemi uděláme??!
Nebyl sice tak nadýchaný jako z normální pšeničné mouky (ale to se přece ví), ale chuťově byl daleko, daleko chutnější. Za mě výborný.