HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 150 kcal
  • 7 g bílkovin
  • 2 g tuků
  • 25 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

10 porcí

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem.

2

Špaldovou mouku, jogurt, mléko, vejce, med a kypřicí prášek společně smíchejte ve větší míse. Do výsledné směsi nasypte borůvky a opatrně je do těsta vmíchejte.

3

Vzniklé těsto nalijte do vyložené formy, přemístěte do trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.

4

Po uvedené době do chleba zkusmo píchněte špejlí. Pokud špejle vyjede čistá a nebudou na ní ulpívat kousky nedopečeného těsta, můžete chléb z trouby vytáhnout. V opačném případě pečte ještě pár minut a následně test špejlí zopakujte.

5

Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.

6

Po vychladnutí chléb nakrájejte na porce a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mísa Pučelíková
13. srpna 2024

Výborný. Místo borůvek jsem dala ostružiny.

Hanula
25. ledna 2023

Chlebík je výborný např. k bílému řeckému jogurtu. Dělala jsem z mražených borůvek, ale v chlebu chutnaly jako čerstvé.

Beaumont
02. února 2019

Tento chlebíček je moc dobrý, ale udělala bych pár úprav. Do těsta bych přidala trošku citrónové kůry na oživení. A taky bych zvolila jiný postup v receptu. Vše smíchat taky jde, ale pokud máte tužší med, tak je lepší nejdřív ten rozmíchat ve vlažném mléce a potom doplnit ostatní suroviny, aby se vše rovnoměrně promíchalo. Nakonec až zamíchat opatrně borlvky, aby se nerozmělnili už při míchání. Taky trošku nechápu, kde autoři přišli na ten krásně žlutý korpus na fotce k receptu. Protože chlebík z celozrnné mouky rozhodně takto žlutý nebude:) Ale to je jen detail. Až se k tomu dostanu, nahraju i fotku jak vypadá v reálu:)

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních