Borůvkový chléb
- 40 min
- 50 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 150 kcal
- 7 g bílkovin
- 2 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si formu na biskupský chlebíček, kterou vyložte pečicím papírem.
Špaldovou mouku, jogurt, mléko, vejce, med a kypřicí prášek společně smíchejte ve větší míse. Do výsledné směsi nasypte borůvky a opatrně je do těsta vmíchejte.
Vzniklé těsto nalijte do vyložené formy, přemístěte do trouby a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.
Po uvedené době do chleba zkusmo píchněte špejlí. Pokud špejle vyjede čistá a nebudou na ní ulpívat kousky nedopečeného těsta, můžete chléb z trouby vytáhnout. V opačném případě pečte ještě pár minut a následně test špejlí zopakujte.
Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.
Po vychladnutí chléb nakrájejte na porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný. Místo borůvek jsem dala ostružiny.
Chlebík je výborný např. k bílému řeckému jogurtu. Dělala jsem z mražených borůvek, ale v chlebu chutnaly jako čerstvé.
Tento chlebíček je moc dobrý, ale udělala bych pár úprav. Do těsta bych přidala trošku citrónové kůry na oživení. A taky bych zvolila jiný postup v receptu. Vše smíchat taky jde, ale pokud máte tužší med, tak je lepší nejdřív ten rozmíchat ve vlažném mléce a potom doplnit ostatní suroviny, aby se vše rovnoměrně promíchalo. Nakonec až zamíchat opatrně borlvky, aby se nerozmělnili už při míchání. Taky trošku nechápu, kde autoři přišli na ten krásně žlutý korpus na fotce k receptu. Protože chlebík z celozrnné mouky rozhodně takto žlutý nebude:) Ale to je jen detail. Až se k tomu dostanu, nahraju i fotku jak vypadá v reálu:)