
Bezlepkový mandlový koláč
25 min
35 min
Snadné
10 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 148 Kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170°C.
Ve velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilkový extrakt do světlé pěny.
Ve druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Do žloutkové směsi přidejte mandlovou mouku a kypřící prášek. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh.
Vezměte si formu na koláč/dort(ø 20 cm) a vymažte jí tukem.
Těsto nalijte do připravené formy, posypejte mandlemi a dejte péct na 25-35 minut do trouby.
Koláč nechte vychladnout na mřížce, rozkrájejte na 10 porcí a podávejte například se zakysanou smetanou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný👌🏼
Výborný recept. Povedl se na první dobrou. Nebylo nutné nic přidat ani ubrat. Přidala jsem nahoru pár meruněk. Luxus :-)
Super! Jen místo medu jsem dala kokosový cukr a část nahradila kakaem. Z těsta jsem udělala muffiny a mini dortík s bobulovitým ovocem.