HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 148 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 9 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 170°C.

2

Ve velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilkový extrakt do světlé pěny.

3

Ve druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

4

Do žloutkové směsi přidejte mandlovou mouku a kypřící prášek. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh.

5

Vezměte si formu na koláč/dort(ø 20 cm) a vymažte jí tukem.

6

Těsto nalijte do připravené formy, posypejte mandlemi a dejte péct na 25-35 minut do trouby.

7

Koláč nechte vychladnout na mřížce, rozkrájejte na 10 porcí a podávejte například se zakysanou smetanou.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucie Hromadkova
10. listopadu 2020

Výborný recept. Povedl se na první dobrou. Nebylo nutné nic přidat ani ubrat. Přidala jsem nahoru pár meruněk. Luxus :-)

EvkaU
07. července 2020

Super! Jen místo medu jsem dala kokosový cukr a část nahradila kakaem. Z těsta jsem udělala muffiny a mini dortík s bobulovitým ovocem.

hodnocení_1150219
Petra Vrátná
30. června 2020

Dnes jsem pekla již poněkolikáté. Nedávala jsem vanilkový extrakt a nahoru jsem kromě mandlí dala také nakrájené jahody a koláč je naprosto skvělý!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních