Bezlepkový banánový chléb s mandlemi
- 15 min
- 45 min
- Snadné
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 403 kcal
- 8,08 g bílkovin
- 24,59 g tuků
- 39,26 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
V jedné míse smíchejte obě mouky spolu s kypřicím práškem a skořicí.
Banány rozmačkejte vidličkou najemno.
Do druhé mísy dejte mléko, vejce, rozmačkané banány, olej a javorový sirup a promíchejte.
Do tekuté směsi postupně přidávejte sypkou směs a vše smíchejte v hladké těsto.
Připravte si chlebovou formu o velikosti 22 cm × 12 cm × 7 cm a vymažte ji olejem.
Těsto nalijte do formy a povrch posypejte nadrcenými mandlemi.
Vložte do trouby a pečte 40–45 minut na 180 °C. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.
Hotovou buchtu nechte vychladnout na mřížce a poté ji vyklopte. Krájejte, až chléb úplně vychladne.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vlacny a uzasne lahodny. Nedala jsem mandle navrch a pridala cerveny rybiz dovnitr.Vsem chutnal.
Dala jsem rozemleté rýžové vločky a bylo to podle mamky nejlepší buchta co kdy jedla. Je krásné vláčný
Chutil našemu drobečkovi :) super
Automaticky přeloženo