HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 127 kcal
  • 3 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 4 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

12 kusů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.

3

V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.

4

Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.

5

Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.

6

Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.

7

Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.

8

Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.

9

Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kamilka Ludžadže
22. dubna 2024

Chutné 👍..☝️..se mi rozpadají.. pohankovou mouku jsem použila jednodruhovou, čoko 85%, máslo bez laktózy a vejce 53g, medu 39g.. příště dám o vajíčko víc a medu tak 50g 😊

hodnocení_1075206
Martina Váchová
21. srpna 2023

Výborný. Dělala jsem ze špaldové a dala více medu. I tak je to docela hořké.

hodnocení_1355681
Lucie Balada
06. července 2023

Velice jednoduché a chutné, lze kombinovat různé druhy mouky. Zkoušela jsem pohankovou, špaldovou, rýžovou a k tomu brusinky na malé kousky, mandle, vlašské. Vždy, co je po ruce. Doporučuji nechat alespoň 30-40 min v lednici, pak se s těstem dobře pracuje.

hodnocení_1335432
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních