

Bezlepkové čokoládové sušenky
10 min
15 min
Střední
12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 127 Kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 4 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160°C.
V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.
V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.
Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.
Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.
Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.
Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.
Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.
Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný. Dělala jsem ze špaldové a dala více medu. I tak je to docela hořké.
Velice jednoduché a chutné, lze kombinovat různé druhy mouky. Zkoušela jsem pohankovou, špaldovou, rýžovou a k tomu brusinky na malé kousky, mandle, vlašské. Vždy, co je po ruce. Doporučuji nechat alespoň 30-40 min v lednici, pak se s těstem dobře pracuje.
10/10😌😌 jednoduchy a mega dobry fr