
Bezlepkové čokoládové sušenky
10 min
0 min
Střední
12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 127 Kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160°C.
V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.
V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.
Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.
Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.
Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.
Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.
Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.
Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné, rychlé sušenky ❤️ jedny z nejoblíbenějších
Mouku jsem použila špaldovou. Dala více medu, přidala karamel s chilly a otruby. Jsou krásně nadychané, ale i tak jsou takové trošku "hořké" což mi nevadí.. :) za mě super recept.
Chutnají úžasně. Místo pohankové mouky jsem dala pšeničnou celozrnou, dala sem více kousků čokolády na závěr a taky jsem přidala trochu chilli. Výsledek je vynikající, upekly se pěkně, ani sem nemusela nějak moc tvarovat, prostě se v troubě roztekly na sušenky. 160 °c, 15 min akorát.