Jablečné vafle se skořicí
- 15 min
- 20 min
- Snadné
- 10 kusů
Vaflová vyšší dívčí je tady. Kdepak, nečekejte žádnou klasiku, ale pořádně vytuněný recept na jablečné vafle, v němž hlavní slovo má ovoce a pak teprve mouka. A ještě k tomu špaldová. Příprava není složitá a o lití těsta do vaflovače se děti budou ještě prát. Mlsejte zdravě.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 190 kcal
- 4,8 g bílkovin
- 6,5 g tuků
- 28,2 g sacharidů
Suroviny
10 kusů
- 1× střední banán
- 1× středně velké jablko
- 2 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
- 50 g jablečné přesnídávky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml lískooříškového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 230 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 60 g ovesných vloček jemných
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce mletých mandlí
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička mleté skořice
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Banán oloupejte a rozmačkejte. Jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.
2
Smíchejte kokosový olej, rozmačkaný banán, jablečné pyré, vanilkový extrakt a mléko.
3
V jiné míse si prosejte mouku s vločkami a práškem do pečiva, přidejte mandle, sůl, chia semínka a skořici.
4
Obě směsi spojte, přidejte nastrouhané jablko a vše promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte mléko.
5
Rozehřejte si vaflovač. Těsto do něj pomocí větší lžíce nebo naběračky přendejte a pečte asi 4 minuty (záleží na druhu vaflovače). Z těsta vznikne cca 10 ks středně velkých vaflí.
TIP
Hotové vafle můžete podávat polité medem, případně s dalším ovocem nebo např. s lískooříškovým či arašídovým krémem. Můžete je také ozdobit několika snítkami máty.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré vafle. Hotové dříve než jiné a krásně křupou 🙂
Moje první domácí vafle. Špaldovou mouku jsme nahradili směsí bezlepkové mouky. Bylo chutné 😋
Automaticky přeloženo
Chuť kladívka, bohužel zaseknutého ve vaflovači
Automaticky přeloženo