![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.
Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou. Poté přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočinout.
Čočku propláchněte, vložte do druhého hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad čočku. Osolte, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Zbylou vodu slijte.
Papriku nakrájejte na kostičky, salát natrhejte na kousky. Koriandr nakrájejte najemno. Vše promíchejte s uvařenými jáhlami, čočkou, koriandrem, octem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete.
Všechny suroviny na dip smíchejte a podávejte se salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný :)
Moc zajímavá chuť, celkově chutný a lehký.
Doporučuji, je vynikající