Ředkvičková polévka s koprem
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 4 porce
Máte rádi ředkvičky a chtěli byste je využít i jinak než do salátu? Přinášíme vám inspiraci na jejich tepelnou úpravu. Výsledkem bude lahodná krémová polévka, kterou doporučujeme podávat s koprem.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 226 kcal
- 6 g bílkovin
- 6 g tuků
- 37 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte najemno nakrájenou cibulku a osmahněte.
2
Po chvilce přidejte ředkvičky nakrájené na plátky a 5 minut opékejte.
3
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte je do hrnce k ředkvičkám.
4
Vše opékejte dalších 5 minut, zalijte vývarem, přidejte listy z ředkviček, přiklopte pokličkou a nechte vařit.
5
Vařte 20-25 minut do změknutí brambor.
6
Polévku odstavte, nechte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte smetanou a před podáváním posypte nasekaným koprem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělá polévka, která chuťově překvapila i moji mámu variaci tradiční slovenská jídla. Nic jsem neměnila, vše podle receptu.
Automaticky přeloženo
Výborná. Přidala jsem provensálské bylinky, aby tam byla trošku výraznější chuť.
Překvapivě výborné. Ředkviček je vždy najednou hodně. Dobrý recept na zpracování většího množství 👍🏻😊