
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny a vrchní oschlou část, pórky umyjte a společně s šalotkou je nakrájejte na menší kolečka.
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte pórek i šalotku a restujte 5 minut na středním plameni.
Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit 10–15 minut na mírném plameni, dokud pórek nezměkne.
Mezitím nakrájejte na malé kostičky toastový chléb.
Rozehřejte pánev a toastový chléb opékejte na středním plameni, dokud nebudou krutony zlatavé ze všech stran (cca 5 minut).
Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přilijte smetanu.
Osolte, opepřete, ozdobte krutony a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná polévka. Neměla jsem máslo, tak jsem na olivovém oleji orestovala pórek a cibuli. Do polévky jsem přidala žitnou křupavou s rajčaty a bazalkou. Ideální pro tento pokrm.
Automaticky přeloženo z polštiny
Fantastycka 👍👍👍👍👍👍💗