![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny a vrchní oschlou část, pórky umyjte a společně s šalotkou je nakrájejte na menší kolečka.
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte pórek i šalotku a restujte 5 minut na středním plameni.
Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit 10–15 minut na mírném plameni, dokud pórek nezměkne.
Mezitím nakrájejte na malé kostičky toastový chléb.
Rozehřejte pánev a toastový chléb opékejte na středním plameni, dokud nebudou krutony zlatavé ze všech stran (cca 5 minut).
Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přilijte smetanu.
Osolte, opepřete, ozdobte krutony a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vyborné a jednoduché.
Výborný recept, přidala jsem chilly a česnek, malou plechovku hrášku, lněná semínka a cizrnovo kukuřičné kuličky a je to výborný💚