

Pórková polévka
15 min
26 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě podle plánu se slevou 66 %
Strana 154Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 221 Kcal
- 3,7 g bílkovin
- 16,2 g tuků
- 14,8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Z pórků oloupejte vrchní listy, odřízněte spodní část s kořeny a vrchní oschlou část, pórky umyjte a společně s šalotkou je nakrájejte na menší kolečka.
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte pórek i šalotku a restujte 5 minut na středním plameni.
Zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit 10–15 minut na mírném plameni, dokud pórek nezměkne.
Mezitím nakrájejte na malé kostičky toastový chléb.
Rozehřejte pánev a toastový chléb opékejte na středním plameni, dokud nebudou krutony zlatavé ze všech stran (cca 5 minut).
Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přilijte smetanu.
Osolte, opepřete, ozdobte krutony a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept, přidala jsem chilly a česnek, malou plechovku hrášku, lněná semínka a cizrnovo kukuřičné kuličky a je to výborný💚
Výborná polévka. Neměla jsem máslo, tak jsem na olivovém oleji orestovala pórek a cibuli. Do polévky jsem přidala žitnou křupavou s rajčaty a bazalkou. Ideální pro tento pokrm.
Automaticky přeloženo
Fantastycka 👍👍👍👍👍👍💗