HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty

Strana 44Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 251 Kcal
  • 11 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 34 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Jarní cibulku nasekejte najemno, mrkev nakrájejte na kolečka a utřete stroužky česneku.

2

Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní olivový olej, přidejte nasekanou jarní cibulku a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni.

3

Přidejte do pánve mrkev a opékejte cca 5 minut na středním plameni.

4

Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte ještě další 2 minuty.

5

Přimíchejte rajčatový protlak a krájená rajčata z konzervy a vše zalijte vývarem.

6

Směs přiveďte k varu a přisypejte červenou čočku společně s tymiánem.

7

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a směs vařte do změknutí čočky (potrvá to cca 25 minut).

8

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Hotovou polévku ozdobte například petrželovou natí. Pokud máte rádi pálivé, můžete do polévky přidat i špetku sušeného chilli.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Aneta Josková
30. května 2022

Já se přiznám že jsem jí ještě nakonec vzala tyčovým mixérem. 😁 A pak byla úplně top!

Radka Štolpová
20. dubna 2022

Výborná, jednoduchá, zařadím do pravidelných. Rajče jsem dala čerstvé a trochu více protlaku (bio pasírovaných rajčat bez cukru). Doporučuji :)

hrueli
08. dubna 2022

Naprosto skvělá polévka!!! dost hustá, ale fakt je epická!!🌸

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních