HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Jarní cibulku nasekejte najemno, mrkev nakrájejte na kolečka a utřete stroužky česneku.

2

Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní olivový olej, přidejte nasekanou jarní cibulku a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni.

3

Přidejte do pánve mrkev a opékejte cca 5 minut na středním plameni.

4

Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte ještě další 2 minuty.

5

Přimíchejte rajčatový protlak a krájená rajčata z konzervy a vše zalijte vývarem.

6

Směs přiveďte k varu a přisypejte červenou čočku společně s tymiánem.

7

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a směs vařte do změknutí čočky (potrvá to cca 25 minut).

8

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Hotovou polévku ozdobte například petrželovou natí. Pokud máte rádi pálivé, můžete do polévky přidat i špetku sušeného chilli.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Adéla Drozdíková
22. srpna 2021

.

Kristýna Štůlová
15. července 2021

Moc dobrá a rychle hotová. Zkrátka mňamí. A když se do ní dá trochu chilli, tak to je úplně pecka 👍

Terez Koudelková
23. května 2021

Čočkovka z červené čočky je má nejoblíbenější. Zkuste přidat i trochu koření garam masala - naprostá bomba!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních