
Polévka z červené čočky
10 min
37 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 44Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 251 Kcal
- 11 g bílkovin
- 8 g tuků
- 34 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Jarní cibulku nasekejte najemno, mrkev nakrájejte na kolečka a utřete stroužky česneku.
Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní olivový olej, přidejte nasekanou jarní cibulku a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni.
Přidejte do pánve mrkev a opékejte cca 5 minut na středním plameni.
Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte ještě další 2 minuty.
Přimíchejte rajčatový protlak a krájená rajčata z konzervy a vše zalijte vývarem.
Směs přiveďte k varu a přisypejte červenou čočku společně s tymiánem.
Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a směs vařte do změknutí čočky (potrvá to cca 25 minut).
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Já se přiznám že jsem jí ještě nakonec vzala tyčovým mixérem. 😁 A pak byla úplně top!
Výborná, jednoduchá, zařadím do pravidelných. Rajče jsem dala čerstvé a trochu více protlaku (bio pasírovaných rajčat bez cukru). Doporučuji :)
Naprosto skvělá polévka!!! dost hustá, ale fakt je epická!!🌸