Polévka s quinoou
10 min
32 min
Snadné
4 porce
Jak doma využít quinou? Uvařte si chutnou zeleninovou polévku s quinoou, která vás skvěle zasytí. Přípravu máte za chvilku a pak už můžete jen nechat na plotně probublávat, dokud není úplně hotová. Přepuštěné máslo jí dodá příjemnou chuť a majoránka omamné aroma. Nejen v zimně, ale v každém ročním období s ní strávníky mile potěšíte.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 162 Kcal
- 4 g bílkovin
- 6 g tuků
- 23 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Mrkve a celer očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2
V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Poté do něj přidejte mrkve s celerem a opékejte 10 minut na středním plameni.
3
Vše zalijte vývarem, přidejte quinou a majoránku a vařte 20 minut na středním plameni.
4
Osolte, opepřete a můžete podávat.
TIP
Polévku můžete před podáváním ozdobit na kolečka nakrájenou chilli papričkou, najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí a hrstí klíčků.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělá, quinoa je v ní moc dobrá.
Fantastická!
Skvělá! Přidala jsem ještě houby.