
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.
Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborná polévka, ten citron v bazalkovém pestu velmi vynikl a udělal polévku speciální
Automaticky přeloženo
Výborné! Ubrala jsem vývaru a dala do polévky sójovou smetanu. Mňamka :)
Paráda! Dávala jsem více vody, mám raději řidší - při servírování potom tolik nevynikne pesto, které to udělá zajímavé (jemna kyselost citronu). Na konci vaření jsem dala ještě hrášek z konzervy, aby tam něco "plavalo". :-) Díky za recept!