HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 316 Kcal
  • 9 g bílkovin
  • 20 g tuků
  • 25 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

3 porce

Postup přípravy

1

Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.

2

V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.

3

Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

4

Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.

5

Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.

TIP
Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Anišipka
03. srpna 2022

výborná polévka, ten citron v bazalkovém pestu velmi vynikl a udělal polévku speciální

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1294556
PéťaT.
11. dubna 2022

Výborné! Ubrala jsem vývaru a dala do polévky sójovou smetanu. Mňamka :)

Jana Matějková
30. prosince 2021

Paráda! Dávala jsem více vody, mám raději řidší - při servírování potom tolik nevynikne pesto, které to udělá zajímavé (jemna kyselost citronu). Na konci vaření jsem dala ještě hrášek z konzervy, aby tam něco "plavalo". :-) Díky za recept!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních