Hráškový krém s bazalkovým pestem
10 min
20 min
Snadné
3 porce
Polévek není nikdy dost a tato hrášková není výjimkou. Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 316 Kcal
- 9 g bílkovin
- 20 g tuků
- 25 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
3 porce
Postup přípravy
1
Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.
2
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.
3
Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
4
Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
5
Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.
TIP
Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné! Ubrala jsem vývaru a dala do polévky sójovou smetanu. Mňamka :)
Paráda! Dávala jsem více vody, mám raději řidší - při servírování potom tolik nevynikne pesto, které to udělá zajímavé (jemna kyselost citronu). Na konci vaření jsem dala ještě hrášek z konzervy, aby tam něco "plavalo". :-) Díky za recept!
Jednoducha a přitom chuťově výborná. Díky za super recept 👍🏻🙏🏻