Hráškový krém s bazalkovým pestem
10 min
20 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 816 Kcal
- 19,3 g bílkovin
- 53,7 g tuků
- 65,3 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.
Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními