Hráškový krém s bazalkovým pestem
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 3 porce
Polévek není nikdy dost a tato hrášková není výjimkou. Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 316 kcal
- 9 g bílkovin
- 20 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
3 porce
Postup přípravy
1
Cibuli a bramboru nakrájejte na malé kostičky.
2
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli a bramboru orestujte na středním plameni dozlatova.
3
Hrášek propláchněte, přidejte jej do hrnce a zalijte vývarem. Vařte na mírném plameni 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
4
Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku spolu s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou rozmixujte najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
5
Zeleninu tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém. Přidejte sůl, pepř a 2 lžíce bazalkového pesta. Zbytkem pesta polévku ozdobte.
TIP
Hráškový krém můžete ozdobit také lžící čerstvého hrášku, několika piniovými oříšky a pár lístky čerstvé bazalky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné ❤️.
Automaticky přeloženo
výborná polévka, ten citron v bazalkovém pestu velmi vynikl a udělal polévku speciální
Automaticky přeloženo
Výborné! Ubrala jsem vývaru a dala do polévky sójovou smetanu. Mňamka :)