HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 285 Kcal
  • 12,4 g bílkovin
  • 9,6 g tuků
  • 37,8 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Ve středním hrnci rozehřejte lžičku řepkového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).

2

Zpěněnou cibuli zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.

3

Do hrnce přidejte hrášek, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut.

4

Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut.

5

Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

6

Osolte a opepřete.

TIP
Nahrubo nasekejte několik lístků máty a polévku jimi ozdobte. Na ozdobu můžete použít také hrášek a 12% smetanu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Karolina Skalska
23. března 2023

Polévka je vynikající. Přidala jsem uvařené brambory. Perfektně sedí. 👌

Automaticky přeloženo z polštiny

hodnocení_1314738
Markéta Zdeňková
20. března 2023

Polévku jsem již dělala mnohokrát. Na dochucení jsem přidala trošku parmezánu a místo zeleninového vývaru kuřecí. Za sebe můžu jenom doporučit! Polévka je výborná! Zkoušela jsem dělat také Špenátovou, stejný postup, jen jsem osmahla cibulku, do ní přidala špenát a česnek a až poté zalila trochou vývaru (cca 400ml). Zbytek postupu stejný. Také byla moc dobrá!

hodnocení_1231882
Anička Šťastná
28. února 2023

Místo smetany často používán kokosové mléko a bylo to vynikající!!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních