Frankfurtská polévka
- 15 min
- 60 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 278 kcal
- 13 g bílkovin
- 11 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
- 2× větší žlutá cibule
- 1× velká mrkev (cca 100 g)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 l hovězího vývaru (nebo vody s bujónem v biokvalitě)
- 3× menší syrová brambora varného typu B (cca 300 g)
- 2 stroužky česneku
- 100 g kuřecí šunky (min. 90 % masa)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve si oloupejte cibule a mrkev a nakrájejte je: cibuli najemno a mrkev na malé kostičky.
Vezměte si středně velký hrnec, nalijte do něj olej a rozehřejte jej na středním plameni. Přidejte cibuli a mrkev a restujte, dokud cibule nezesklovatí (2–3 minuty). Poté vše zasypte moukou a restujte další 1–2 minuty. Přidejte papriku, restujte cca 1 minutu a následně zalijte vývarem. Polévku přiklopte pokličkou a nechte vařit 25–30 minut na středním plameni.
Mezitím oloupejte a očistěte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Po uplynutí uvedeného času brambory přidejte do hrnce a vařte do změknutí (cca 20 minut na středním plameni).
Mezitím nakrájejte česnek najemno a šunku na větší kostky a po uvaření brambor je přidejte do polévky.*
Nechte provařit dalších 5 minut, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
* Než šunku dáte do polévky, můžete ji orestovat na nepřilnavé pánvi nasucho na středním plameni.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrá. 🙂 A k tomu, jsme měli od vás i bramborové placky. Nedělní oběd, se vydařil 🤤
výborná
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo