Fazolová polévka s dýní
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 426 kcal
- 22 g bílkovin
- 13,1 g tuků
- 56,3 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Všechnu zeleninu očistěte. Pokud použijete dýni Hokkaido, nemusíte ji loupat.
Cibuli nakrájejte najemno, mrkev a celer na menší kostky a dýni na větší kostky, aby se během vaření úplně nerozvařila. Česnek nakrájejte na plátky.
Fazole z plechovky sceďte.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, celer a mrkev a opékejte 5 minut na středním plameni.
Přidejte česnek, rajčatový protlak, dýni a scezené fazole a opékejte další 1 minutu.
Vše zalijte vývarem. Vařte 15–20 minut na mírném plameni.
Do jednotlivých misek připravte čerstvé listy špenátu, ty zalijte ještě teplou polévkou a na závěr posypejte parmazánem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná kombinace. Nakonec jsem použila sušené fazole (namočené přes noc, vařené ve vývaru cca hodinu).
chutné a rychlé na přípravu, přidala jsem chilli vločky a pórek
Automaticky přeloženo
Skvělá polévka