Dýňovojablečná polévka
- 25 min
- 55 min
- Snadné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 156 kcal
- 2 g bílkovin
- 10 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Dýni očistěte, vydlabejte a společně s jablky nakrájejte na menší kousky. Obojí rozprostřete na připravený plech.
Česnek nakrájejte na plátky a také poklaďte na plech. Vše zalijte 2 lžícemi olivového oleje a posypejte sušeným tymiánem.
Plech dejte do trouby a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.
V hrnci rozehřejte zbývající olivový olej a na mírném plameni osmahněte najemno nasekanou šalotku a upečený česnek.
Přidejte upečenou dýni s jablky, vše zalijte vývarem a vařte 15 minut na středním plameni.
Polévku nechejte vychladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Osolte a opepřete podle chuti.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Fuj bylo to hnusné, normální dýňový krém který dělám se smetanou je 100% lepší, tento hnus už nikdy..
Moc dobrá