Čočková polévka z červené čočky
- 10 min
- 35 min
- Střední
- 4 porce
Jestli máte rádi luštěniny, ale nebaví vás čekat, až změknou, tahle krémová polévka z červené čočky s mrkví a rajčaty vám ušetří čas. Červená čočka se totiž rychle rozvaří a zároveň si ponechá svou charakteristickou chuť. Náš recept ocení i vegani, protože v polévce není ani kapka smetany.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 229 kcal
- 10 g bílkovin
- 8 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Na olivovém oleji osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a opékáme cca 5 minut.
2
Do pánve přidáme utřený česnek a opékáme další 2 minuty.
3
Přimícháme rajčatový protlak, rajčata a vše zalijeme vývarem.
4
Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku společně s tymiánem.
5
Vaříme do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut.
6
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
7
Pokud chceme, můžeme do polévky přidat i špetku sušeného chilli.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bez mrkve je to taky moc dobré!
Vynikající, přidávám mleté krůtí maso a šťávu z citrónu.... miluju jí ❤️
výborná jen jsem ještě přidala i bazalku