Brokolicová polévka s celerem
- 12 min
- 23 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 40Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 152 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 18 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky.
Nyní si v hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte zhruba 5 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte prolisovaný česnek, nakrájený celer a sušený rozmarýn a vše opékejte ještě pár minut.
Následně do hrnce přidejte růžičky brokolice a zeleninový vývar a celou směs přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný až střední stupeň a vařte 10–15 minut do změknutí brokolice.
Poté polévku odstavte, nechte trochu vychladnout a následně ji rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.
Rozmixovanou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
* Přepuštěné máslo je máslo, které prošlo varem a je zbavené vody a mléčné bílkoviny – zbyde tedy téměř čistý mléčný tuk. Chutná jako běžné máslo s mírně oříškovou příchutí. Hlavní výhodou přepuštěného másla je jeho delší trvanlivost a odolnost vůči vyšším teplotám, která přijde vhod hlavně při smažení.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné
Vřele doporučuji, půlku váhy celeru nahradit stonky brokolice nakrájené na kostičky. A na ozdobu růžičky brokolice nebo nasekané mandle
Velmi dobrá hustá polévka. Ideální na spotřebování zbylé půlky celeru. Přidala jsem navíc smetanu a o něco více vody/vývaru.