
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Brambory si uvaříme ve slupce do měkka (cca 40 minut). Mezitím si na ghee osmahneme na plátky nakrájené houby (10 minut), zalijeme mlékem smíchaným se škrobem a necháme probublat cca dalších 5 minut. Poté odstavíme.
Poté si brambory oloupeme a dáme do mixéru společně s vejci a moukou. Mixujeme do hladka.
Poté z těsta na pomoučeném vále vytváříme menší placky. Zpracujeme všechno těsto.
Placky opečeme na nepřilnavé pánvi bez oleje cca 4 minuty z každé strany při středním plameni.
Bramboráky podáváme s opečenými houbami nebo můžeme podávat bramboráky samotné například k polévce nebo na sladko s marmeládou.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrý nápad použít žitnou mouku do bramborových placek a houbová omáčka k nim taky originální. Nicméně musela jsem přidat o dost víc mouky, než je v receptu. Tím nabylo i množství, tak je s tím třeba počítat 😉