Žitné bramboráky s houbami
- 50 min
- 120 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 116Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 473 kcal
- 16 g bílkovin
- 10 g tuků
- 81 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Brambory si uvaříme ve slupce do měkka (cca 40 minut). Mezitím si na ghee osmahneme na plátky nakrájené houby (10 minut), zalijeme mlékem smíchaným se škrobem a necháme probublat cca dalších 5 minut. Poté odstavíme.
Poté si brambory oloupeme a dáme do mixéru společně s vejci a moukou. Mixujeme do hladka.
Poté z těsta na pomoučeném vále vytváříme menší placky. Zpracujeme všechno těsto.
Placky opečeme na nepřilnavé pánvi bez oleje cca 4 minuty z každé strany při středním plameni.
Bramboráky podáváme s opečenými houbami nebo můžeme podávat bramboráky samotné například k polévce nebo na sladko s marmeládou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mouky je opravdu potřeba mnohem více, jinak se s těstem nedá pracovat.
Dobrý nápad použít žitnou mouku do bramborových placek a houbová omáčka k nim taky originální. Nicméně musela jsem přidat o dost víc mouky, než je v receptu. Tím nabylo i množství, tak je s tím třeba počítat 😉