HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 166 Kcal
  • 6 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 14 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

8 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Brambory si oloupeme, cukety očistíme a obojí nakrájíme na tenčí plátky.

3

Plátky dáme do mísy, polijeme olivovým olejem a přidáme utřené stroužky česneku. Vše promícháme.

4

Plátky rovnáme vedle sebe do zapékací mísy.

5

Mísu dáme do trouby a necháme péct při 180 °C po dobu 40 - 50 minut.

6

Poté vyndáme posypeme tymiánem a zalijeme smetanou rozšlehanou s vejcem.

7

Vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut.

8

Nakonec posypeme nastrouhanou mozzarellou a podáváme.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Klarulina
26. listopadu 2020

Výborné! přidala jsem sušená rajčata, kapari a navrch posypala sýrem. Výborně to všechno podtrhlo <3

Jana Popková
05. října 2020

Po přečtení komentářů jsem rovnou experimentovala. Zapékala jsem v 1. fázi 50 min a ve 2. fázi 30 min na doporučenou teplotu. Přidala jsem si navíc kolečka domácích rajčat a k tomu více bylinek v obalovací fázi k dochucení (provencálské). Máme rádi česnek, proto 4 stroužky na plátky. Místo Mozzarelly jsem pak zkusila chuťově výraznější uzený sýr Krolewski. Pak to šlo s plátkem vepřového, i klidně bez něj samo o sobě.

Petra Jonášová
13. srpna 2020

Jako příloha super, ale lepší je zapékat delší čas se smetanou (opět záleží na troubě). Všem strávníkům moc chutnalo.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních