HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 371 kcal
  • 12 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 48 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

4 porce

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

2

Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.

3

Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.

4

Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.

5

Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.

6

Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.

7

Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.

TIP
Rizoto posypte dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

NikkiJ
17. října 2024

Recept je jednoduchý a velice chutný, zvládne ho opravdu každý i když nemá moc času.

Markét Světelová
01. srpna 2024

Nejlepsi rizoto,co jsem kdy jedla. Je doopravdy vyborne. Nic tomu nechybí.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1322110
Hendrychová Anna
17. července 2024

úplně super! Určitě udělám znova :)

hodnocení_1416447
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních