Tuňákové muffiny s bazalkou
10 min
30 min
Snadné
6 kusů
Jestli si rádi pochutnáváte na nadýchaných muffinech, zkuste sladkou variantu vyměnit za slanou. Náš recept na tuňákové muffiny s ovesnými vločkami si oblíbí celá rodina. Je plný zdravých ingrediencí, které vaše tělo tolik nezatíží, a přesto si báječně pochutnáte. Uvidíte, že o víkendu nakonec děti budou žadonit o ně, a ne o sladkou buchtu.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 185 Kcal
- 14,6 g bílkovin
- 6,5 g tuků
- 16,3 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
V míse rozšlehejte vejce se sýrem cottage, solí, pepřem a 1 lžičkou kari koření.
3
Cibuli nakrájejte najemno, z tuňáka slijte šťávu a spolu s moukou a ovesnými vločkami je přidejte do mísy k ostatním ingrediencím.
4
Bazalku nakrájejte nahrubo a přidejte do směsi. Vše promíchejte.
5
Připravte si muffinové košíčky nebo formy a naplňte je až po okraj.
6
Muffiny dejte do trouby a pečte 25–30 minut na 180 °C. Před vytáhnutím z trouby vyzkoušejte špejlí, zda jsou správně upečené.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Delikatesa zmizeli po hodine
Výborné, rychlé a nápadité👍
Výborné