Tuňák v sezamové krustě se salátem a medovou zálivkou
- 10 min
- 4 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 506 kcal
- 40 g bílkovin
- 32 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
- 300 g tuňáka
- kůra z 1 bio citronu
- 15 g loupaného černého sezamu
- 15 g loupaného bílého sezamu
- 1 lžička olivového oleje
- 50 g listů červené řepy
- 50 g rukoly
- 100 g polníčku
- 50 g výhonků z červené řepy (lze vynechat)
- 1 špetka soli
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Tuňáka osušíme. Osolíme ho, opepříme a posypeme citrónovou kůrou.
Smícháme si oba druhy sezamových semínek a syrového tuňáka v nich důkladně obalíme.
Rozehřejeme si pánev s 1 lžičkou olivového oleje tak, aby pánevbyla úplně rozpálená.
Tuňáka opékáme cca 1 minutu z každé strany. Tuňák nesmí být zcela propečený - ve středu by měl být úplně syrový.
Sundáme z pánve a dáme stranou odpočinout.
Do větší mísy vložíme všechny druhy salátů a v menší mise si připravíme zálivku.
Do olivového oleje metličkou důkladně zašleháme med, citrónovou šťávu a balzamikový ocet. Hotovou zálivku nalijeme na salát a promícháme.
Tuňáka nakrájíme velmi ostrým nožem na tenké plátky.
Plátky tuňáka poklademe na talíř společně se salátem a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept!🤩🤩🤩 (tuňáka jsem opékala z každé strany jen 20-30 sekund)
Automaticky přeloženo
Výborné, rychlá příprava! 🥰